fredag 4 juli 2014

Mervärdet

Politikerna vill ha fler grisbönder, och mindre importerat griskött från Danmark. Vi har möjlighet i Sverige att producera mer griskött säger Eskil Erlandsson. No shit sherlock!!! Detta kanske ni skulle börja tänkt på innan tusentals grisbönder la ner sin produktion. Men hur ska detta gå till då? Jo ansvaret ligger på handeln och konsumenten berättar dom så fint. Och ligger ansvaret där då är det nog inte många som vill starta grisproduktion. Handeln är ute för att tjäna pengar och konsumenten vill spara. Till den politikern som säger att konsumenten vill ha mervärdet dom får för det svenska köttet kan ju ta en titt in i en grisproducents ekonomi. Danska bönder kan föda upp djuren på ett billigt sätt som djuret i sin tur får lida för och våra barn sedan får lida för när vi har helt antibiotikaresistenst samhälle.
Jag är stolt över vår djurhållning och regler i Sverige och jag tycker absolut att de ska fortsätta följas. Men vi har svart på vitt att konsumenterna och handeln inte är beredda att betala för detta. Ska vi i Sverige följa dessa regler ska köttet som importeras också ha följt samma regler. Annars kan jg tycka det är märkligt att regler som sätts i Sverige och av EU för hur det är okej att föda fram ett djur till slakt för att sedan ätas i svenska hem. Men sedan totall dräper man dessa regler när man då tar in utländskt kött från (för oss som föder upp svenska djur) orimliga djurförhållanden.
Det ska finnas valmöjligheter för konsumenten heter det, men regler vi lever för i Sverige blir ohållbara för en grisbonde som ska konkurrera med utländska förhållanden.

21 ton danskt griskött tog ica tillbaka, jag undrar om ni förstår hur många grisar som slaktades helt i onödan?

Jag tycker ansvaret ligger hos politikerna. De satte reglerna, nu är det deras ansvar att de går att producera griskött inom dessa regler utan att behöva gå i konkurs eller jobba dygnet runt utan att kunna ta ut en rimlig lön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar