fredag 6 juni 2014

Oj

Den här veckan har lugnt sagt varit fullspäckad, nästan så man längtar till nästa vecka med zero saker inplanerade. Kolmården med hotell frukost var ju helt klart höjdpunkten, för hemma väntade grisslakten av fyra grisar så nu är det bara tre kvar.
Äntligen efter ett års tid får vi lön för mödan. Inte för att vi på långa vägar får tillbaka det dom i pengaväg har käkat upp. Men en liten tröst i plånboken. Självklart är ju slakten inget man ser fram emot. Men ska man äta kött så måste man klara av även denna tråkiga bit av uppfödningen. Och let's face it våra uppföda grisar som enbart levt på egen producerad kravspannmål, levt ute och fått utlopp för sina naturliga beteenden hela sina liv (inga konventionella grisar får det), aldrig varit sjuka=inget penicillin eller antibiotika använd, dom har oxå levt i samma grupper med djur hela sina liv så dom har sluppit stressen av att flyttas och byta djurgrupper, dom slapp också tryckas ihop med massa andra grisar för att åka till slakteriet, dom var i sin grupp som dom varit med ända sen födseln till slutet. Så jag anser att det köttet känns bäst i mitt hjärta att äta!

Sen firade vi Sveriges nationaldag på Ölands djurpark med Emilias kusin Agnes . Tjejerna hade en supermysig dag och dom är så Goa ihop! Så mycket djur blev det denna veckan men vi tar igen all hittepå den här veckan med att bara slappa järnet nästa.
För varenda stilla stund jag får att sätta eller lägga mig ner så kör karate kid volt sparkar i magen. Ungefär som om den säger
 -nu jäklar är den min tur morsan, hajakaaa kick spark i revbenet! Hajakaaa!! kick spark på urinblåsan, yes morsan kissade på sig!!!
Imorgon är det utdelning av köttlådor men sen är det lugnt på schemat igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar