torsdag 28 april 2011

Materiella ting

Jag är absolut en utav de "jobbiga" som propagerar om miljön hela tiden. Och vilken inverkan vi har på den. Jag skulle tillexempel ALDRIG köpa kött från någon annanstans än sverige, jag källsorterar ALLTID, jag försöker JÄMT köpa närodlat och ekologiskt om det går. Och så måste jag säga att jag inte tycker att vi hänger med i hysterin med att allt ska vara nytt. KÖPA KÖPA KÖPA!!! Alla ska ha det senaste nya och alla vill visa upp sitt hem. Det ska ju vara "ljust och fräscht". Självklart måste man ju få ha det som man vill men denna hysteri är helt galen.

För våra barns skull så är det väll mer viktigt än någonsin att inte överkonsumera. Ska våra barn ha en värld att ens få växa upp i och skaffa egna barn så är det väl dags att ALLA börjar dra sitt strå till stacken. Man kan iallafall göra vad man kan, behöver man egentligen alla dessa prylar? Var inte själviska, världen finns ju förhoppningsvis kvar när ni dör.
Här hemma använder vi saker till dess syfte verkligen är över och då ser vi om någon annan har användning av den. Som tillexempel så var våran soffa helt slut enligt mig, men Sparris var väldigt glad över den suveränt ju. Så nu kom den till användning igen. Jag tror inte att Emilia tar någon skada av att inte ha den senaste vagnen eller märkeskläder. För mig är det viktigare att hon får en sund syn på pengar och att man inte måste ha allt.

Självklart har vi oxå köpt saker som kanske inte var så nödvändigt, men som sagt jag försöker alltid tänka efter och dra mitt strå till stacken.

Så igår var jag på shoppingrunda med Mammsen och jag ska vara ärlig. Jag köpte enbart saker som jag verkligen behövde, som jag hade tänkt på länge att vi faktiskt behövde.

Så försök och tänk på andra än er själva, det var mest det jag ville säga ;)

1 kommentar: