måndag 15 november 2010

Ojoj

En summering av helgen då. Lördagen spenderades på Skansen, fårkurs i fåravel. Det var jätte spännande och det är väl tur att man kan lite om både hästavel o koavel för det var ju lite samma sak. Så jag var väl inte helt borttappad på kursen. Att man riktigt tänker ut vad man vill få ut ur sitt avelsarbete i fårflocken är viktigt. Det är ju ett mål man måste komma på innan man sätter igång. Självklart oxå gå efter fårrasens mål, men oxå vad man själv vill satsa extra på i sin besättning. Ett exempel, Texel ska ha enligt rasens mål välutvecklade breda huvuden, ej för feminina. Detta är för mig för breda huvuden. Jag vill ha lagom stora huvud för så lätta förlossningar som möjligt. För det tjänar man ju inga pengar på att antingen behöva dra ut alla lamm eller att de hinner dö innan man får ut dom. Jag fick mycket lärorik info och jag hoppas verkligen att jag och Pontus sätter våran dröm till verklighet en dag. Mycket ideer ruvas innaför mitt pannben ;)Och jag tror vi hade fixat det galant.

Söndagen hjälpte jag Pontus i lagårn, korna mjölkade bra. Men jag får lov att säga att man blir lite bortskämd när man är hemma jämt. Det var inte sådär jätte lätt att gå upp på morgonen. Sängen var väldigt bekväm...men kalvarna var glada över lite extra pyssel och pontus över lite sällskap. Mina hästar behövde hö och bajsskärran skulle tömmas så vi tog stora Casèn hem och om vi säger såhär bebis i magen flög runt i fostervattnet som om det var hela havet stormar därinne. :)

Har även haft Annika på besök halva dagen idag, jätteroligt att hon tog sig tid i sitt stressade schema för att hinna med mig:) Vi tog en promenad till fåren och Annika var mycket förvånad över hur söta och roliga fåren var. Och hon förstod mycket väl varför jag har blivit "fast" för får. Det blev lite fika (eller mycket fika för Annika, hon åt upp halva kladdkakan)Hehe och en pastasallad till lunch. Men Annika jag hoppas att jag har gjort det tydligt att du är en underbar vän och du betyder jätte mycket för mig. Det är så skönt att få ventilera med dig och det är så skönt att ha någon som verkligen förstår hur hur man kan älska sina hästar som vi gör. Så jag hoppas att du vet att du är en otroligt fin vän med så många underbara egenskaper. Hade jag varit hälften så flitig som du är hade jag varit nöjd.
Stor kram :)

2 kommentarer:

  1. roligt med fårkurs!

    SvaraRadera
  2. åååh så fint skrivet av dej <3
    du betyder väldigt mycke för mej me, du är en underbar vän som verkligen ställer upp jämt, tar dej alltid tid att lyssna & är väldigt förstående!! :)
    blev jätterörd av dom fina orden! tack.

    SvaraRadera