fredag 9 juli 2010

Falsterbo

Japp då har man varit på Falsterbo horseshow för första gången. Alla mina förväntningar uppfylldes och alla människor var på ett mycket muntert och trevligt humör. När vi satt och kollade på framridningen för dom internationella ryttarna så red en ryttare förbi och log så trevligt hon sa oxå något väldigt roligt till sin hästskötare. Tyvärr uppfattade jag bara att det var roligt... Underbart att titta på dessa ryttare, hästarna såg så lyckliga ut! De var verkligen i sitt esse. Tillexempel när en ryttare hade ridit klart sitt program och var på väg ut med jublande och applåderande människor brevid så såg verkligen hästarna ut som om dom visste hur duktiga dom hade varit, ögonen säger allt på ett djur och dom badade i stjärnglansen. Helt fantastiska djur!
Jag kunde inte heller haft ett bättre sällskap med mig. Vi hade sjukt kul hela dagen med mycket häst, god mat och massa hästprylar. Tack så jätte mycket tjejer ni gjorde så jag fick en helt underbar dag :)

Anky van grunsven som vann GP
Okej måste bara berätta om idag på jobbet oxå, jag började vid kl 11. Och det första jag såg var att vi hade fått tillökning. En ko hade kalvat på betet igårkväll och Andreas fick hem kalven och kon vid kl9 på kvällen så han slängde in kalven i en skitig hydda. Så det första jag tänkte göra var att göra rent hos denna lilla kalv. Han låg och såg ganska seg ut så jag öppnade grinden och gick in, då hoppade han upp och for iväg i hundratjugo rätt in i alla byggsaker och fastnade med ett ben. Som tur va så jag fick tag i han. Okej tillbaka till hyddan och sen stängde jag och vände på klacken. BRAK säger det och kalven hoppar igenom foderhålet i hyddan som tur är hinner jag få tag i honom i farten. In med kalven och sen sprang jag till lagårn för att hitta något att sätta för i hyddan. När jag kommer tillbaka är han borta jag tittar över gårdsplan och ser något brunt i åkerkanten. Går dit och ska precis smyga mig på han, då flyger han upp skrikandes helt galen. Han galopperar över åkern med mig efter så fort jag kan. Jag ser att skogen kommer närmare och jag tänker -faaan inte in i skogen!!! In i skogen och jag hade honom i synfält jävligt länge men sen blev det så snårig att man fick krypa och då var det kört. Så kalven är borta och jag står svärandes i skogen och har ingen aning om vart jag är. Efter mycket om och men så hittar jag ut. Så vi släppte ut kon för kalven försvann i skogen som ligger vid betet. Hoppas att kon hittar han inatt! Jag fick iaf motion, för fysatan va jag sprang!!pjuuuu!!

1 kommentar: